Kärleksvirus

Boken finns 2021 som tryckt bok hos Tallbergs förlag här, och som e-bok och ljudbok utgiven av Tundell Salmson 2020.


Författare: Karin Salmson
Form e-bok/ljudbok: Karin Salmson
Inläsning: Maria Salmson
Utgivningsår e-bok/ljudbok: 2020
Förlag e-bok/ljudbok: Salmson och Tundell Audio AB
Utgivningsår tryckt bok: 2021
Förlag tryckt bok: Tallbergs förlag 

Ålder: ca 6-12 år 

Tundell och Salmsons presentation av boken:

Ett virus sprider sig och plötsligt måste alla stanna inne. Men Mary är ju kär!

Hur ska hon stå ut isolerad hemma med sin pappa och sin gravida syster? För att inte tala om hennes mamma som kommer hem trött och sur från jobbet på sjukhuset. Och när det verkar som om det inte kan bli värre så blir det faktiskt just det: värre!

Tallbergs förlags presentation av boken:

Mary är isolerad och superkär!

Vad händer när du isoleras från den du är kär i?

Ett virus sprider sig och plötsligt måste alla stanna inne. Men Mary är ju kär! Hur ska hon stå ut isolerad hemma med sin pappa och sin gravida syster? För att inte tala om hennes mamma som kommer hem trött och arg från jobbet på sjukhuset. Och när det verkar som om det inte kan bli värre så blir det faktiskt just det: värre!

Ett virus som liknar covid19 har fått skolan att stänga ner och basketen ställs in. Alla ska stanna hemma. Räddningen för ungdomarna är sociala medier och kontakten med sina vänner. Men olyckan är framme och plötsligt är Mary isolerad - på riktigt. Hon kan inte ha kontakt vare sig med vänner eller den hon är kär i, samtidigt utmanas relationerna hemma där hennes höggravida syster också är isolerad.

En berättelse om kärlek och att hitta tillbaka till viktiga relationer. Författaren Karin Salmson står bakom över 25 titlar för barn, unga och vuxna och har lång erfarenhet för att arbeta med inkludering och läslust.

Inspirationen till den här kom så klart av våren 2020 och influensaepidemin som isolerat oss


Jag är så klart inspirerad av det som sker just nu med Covid 19, men jag har valt att inte namnge bokens influensa eller låta den begränsas av det exakta händelseförloppet vi alla befinner oss i. Men mitt i allt hemskt som händer finns det också något inspirerande i att gestalta den här typen av förändring. I boken har jag också intresserat mig för vikten av andra sätt att mötas när vi inte kan ses fysiskt, och kryddat det med en spirande kärlek.

Eftersom den är dagsaktuell kändes det roligt att göra en snabb produktion, nu finns den ute som ljudbok och e-bok, men inte i tryckt format.

Röster om boken: 

Kan meddela att boken är utlyssnad på två kvällar! Mika var helt fångad ❤️!
Karin, förälder till 6-åring

Jag skulle rekommendera den till alla som vill känna igen sig i dels dagens situation med allt prat om toapapper och överbelastad sjukvård och dels i att börja en helt ny vardag och att omvärdera sitt liv lite. 
Normkreativa barnböcker


Idag börjar läsveckan! För den lågstadieelev som är trött på att läsa om skolkorridorer, vänumgänge, hobbyn och fester och vill läsa något mer relaterbart rekommenderar vi Kärleksvirus av Karin Salmson. Här får ni isolation och virusrelaterade funderingar för hela slanten!  
Ebbansinsta