Kärleksvirus


Författare: Karin Salmson
Form: Karin Salmson
Inläsning: Maria Salmson
Utgivningsår: 2020
Förlag: Salmson och Tundell Audio AB 
Ålder: ca 6-12 år 

Förlagets presentation av boken:

Ett virus sprider sig och plötsligt måste alla stanna inne. Men Mary är ju kär!

Hur ska hon stå ut isolerad hemma med sin pappa och sin gravida syster? För att inte tala om hennes mamma som kommer hem trött och sur från jobbet på sjukhuset. Och när det verkar som om det inte kan bli värre så blir det faktiskt just det: värre!

Inspirationen till den här kom så klart av våren 2020 och influensaepidemin som isolerat oss


Jag är så klart inspirerad av det som sker just nu med Covid 19, men jag har valt att inte namnge bokens influensa eller låta den begränsas av det exakta händelseförloppet vi alla befinner oss i. Men mitt i allt hemskt som händer finns det också något inspirerande i att gestalta den här typen av förändring. I boken har jag också intresserat mig för vikten av andra sätt att mötas när vi inte kan ses fysiskt, och kryddat det med en spirande kärlek.

Eftersom den är dagsaktuell kändes det roligt att göra en snabb produktion, nu finns den ute som ljudbok och e-bok, men inte i tryckt format.

Röster om boken: 

Kan meddela att boken är utlyssnad på två kvällar! Mika var helt fångad ❤️!
Karin, förälder till 6-åring

Jag skulle rekommendera den till alla som vill känna igen sig i dels dagens situation med allt prat om toapapper och överbelastad sjukvård och dels i att börja en helt ny vardag och att omvärdera sitt liv lite. 
Normkreativa barnböcker


Idag börjar läsveckan! För den lågstadieelev som är trött på att läsa om skolkorridorer, vänumgänge, hobbyn och fester och vill läsa något mer relaterbart rekommenderar vi Kärleksvirus av Karin Salmson. Här får ni isolation och virusrelaterade funderingar för hela slanten!  
Ebbansinsta