Här försöker jag uppdatera om det senaste, men är inte alltid supersnabb med det eller heltäckande. Det är inte en blogg utan mer en anslagstavla. Välkommen.

 

Hösten startade med två fysiska föreläsningar. Nu kan vi ses igen! Vilken grej. Dels fick jag träffa pedagoger i Lund och dels studenter vid Skeppsholmens folkhögskola i Stockholm. Det är en sådan ynnest att vara i samma rum som de du ska föreläsa för.

I dag kom min nya bok Att välja bilderböcker - Normkritisk analys (Natur & Kultur) och den ser så fantastisk ut. Som en höstig liten karamell. Den är inte på så många sidor som mina sakprosaböcker brukar vara. Det känns bra. Jag har skalat av och försökt ge det viktigaste mellan pärmarna, handfast och tydligt.

Den 11 augusti kommer Noveller, en antologi med elva författare, varav jag är en. Min novell Naturligt har funnits i mig länge och där finns en tråd av inspiration från en berättelse om en kvinna som min pappa var bekant med och som gick ut i skogen och la sig ner för att dö.

Nya uppdrag

10.08.2021

Den här hösten påbörjar jag ett nytt samarbete. Den här gången är det med förlaget Hegas där jag kommer att kliva in som redaktör för ett antal titlar. Jag ser mycket fram emot att börja arbeta med författare och illustratörer mer löpande igen. Det är kreativt och roligt, och härligt att få bidra till att bra böcker når ut till barn!...

Till tryck!

11.06.2021

Nu har den gått till tryck, min nya bok: Att välja bilderböcker. Normkritisk analys. Den kommer ut den 20 augusti på Natur & Kultur och det känns som att processen gått vansinnigt fort. Men så har jag jobbat med proffs, det har varit roligt och smidigt och som alltid blir det mycket bättre när man jobbar tillsammans!

I dag skrev jag på ett nytt avtal för läromedel som kommer ut på Natur & kultur till hösten. Det känns roligt att samarbeta med ett förlag som har så gott renommé inom läromedel, och härligt att ha skrivit ihop min kunskap igen. Det var ett tag sedan jag jobbade med facktext, och det är roligt på ett annat vis...

Kärleksvirus kom ut som e-bok och ljudbok under 2020, och en anledning var att jag ville få ut boken så fort som möjligt givet att den gestaltade livet under isolering, typ som covid19. Nu finns boken att köpa i tryckt form också, tack vare Tallbergs förlag.

Lektörsjobb

01.12.2020

Under året har jag gjort en hel del lektörsjobb och redaktörsuppdrag på frilans. Det är roligt och kreativt att dyka in i andras texter. Det är också så tacksamt. Människor uppskattar att bli lästa på allvar, med total uppmärksamhet och en inställning att vilja stötta texten till att bli sitt allra bästa. En viktig sak för alla skrivande är att...

Jag tycker att en stor del av att föreläsa är att skapa närvaro tillsammans med andra i ett rum. Det finns en pedagogisk funktion i att vara på en plats tillsammans. Men covid19 är ett faktum. Och näst bäst kan bli riktigt bra!

Det är alltid spännande att möta de som ska ut i branscher och utöva yrken som har möjlighet att påverka och skapa förändring. Varje år brukar jag föreläsa om normkritik och barnlitteratur (och de första åren om Olika förlag), och det är alltid givande. I år var en av de bästa kommentarerna den som blev tårögd när hen tänkte på...