Här försöker jag uppdatera om det senaste, men är inte alltid supersnabb med det eller heltäckande. Det är inte en blogg utan mer en anslagstavla. Välkommen.

 

Ny bok 2023

27.05.2023

Nu går manus till sättning och bilder tecknas, för det blir en bok även i år. Det är dags för en ny bok om normkritisk analys och normkreativa metoder för förskolans personal. Denna gång på Natur & Kultur.

Det blev en bok i år också: Hela du! Viktiga samtal med barn. Den har jag skapat tillsammans med Elisabeth Hagborg och Tove Hennix, och den kom ut i augusti på Studentlitteratur.

I år fick jag ut en barnbok, en metodbok och ett bidrag i en novellantologi. Hur det blir nästa år det vet jag inte, mer än att jag skrivit på avtal med Studentlitteratur för en form av bilderbok om barns hälsa och rättigheter som förhoppningsvis kommer att göra skillnad i klassrum och andra grupper. Borde komma till hösten. Hurra!

Mycket nytt

13.12.2021

Hösten har rusat fram. Dels har jag börjat skriva någon form av kulturkrönikor för Helsingborgs Dagblad och dels har jag börjat jobba deltid som redaktör för förlaget Hegas, och så är jag i full gång med handledaruppdraget för Lunds universitet. Därtill vanliga uppdrag som lektör, redaktör och föreläsningar. Och så är ju julen på intågande.

Hösten startade med två fysiska föreläsningar. Nu kan vi ses igen! Vilken grej. Dels fick jag träffa pedagoger i Lund och dels studenter vid Skeppsholmens folkhögskola i Stockholm. Det är en sådan ynnest att vara i samma rum som de du ska föreläsa för.

I dag kom min nya bok Att välja bilderböcker - Normkritisk analys (Natur & Kultur) och den ser så fantastisk ut. Som en höstig liten karamell. Den är inte på så många sidor som mina sakprosaböcker brukar vara. Det känns bra. Jag har skalat av och försökt ge det viktigaste mellan pärmarna, handfast och tydligt.

Den 11 augusti kommer Noveller, en antologi med elva författare, varav jag är en. Min novell Naturligt har funnits i mig länge och där finns en tråd av inspiration från en berättelse om en kvinna som min pappa var bekant med och som gick ut i skogen och la sig ner för att dö.

Nya uppdrag

10.08.2021

Den här hösten påbörjar jag ett nytt samarbete. Den här gången är det med förlaget Hegas där jag kommer att kliva in som redaktör för ett antal titlar. Jag ser mycket fram emot att börja arbeta med författare och illustratörer mer löpande igen. Det är kreativt och roligt, och härligt att få bidra till att bra böcker når ut till barn!...

Till tryck!

11.06.2021

Nu har den gått till tryck, min nya bok: Att välja bilderböcker. Normkritisk analys. Den kommer ut den 20 augusti på Natur & Kultur och det känns som att processen gått vansinnigt fort. Men så har jag jobbat med proffs, det har varit roligt och smidigt och som alltid blir det mycket bättre när man jobbar tillsammans!

I dag skrev jag på ett nytt avtal för läromedel som kommer ut på Natur & kultur till hösten. Det känns roligt att samarbeta med ett förlag som har så gott renommé inom läromedel, och härligt att ha skrivit ihop min kunskap igen. Det var ett tag sedan jag jobbade med facktext, och det är roligt på ett annat vis...