Boken som kom 2022

21.10.2022

Det blev en bok i år också: Hela du! Viktiga samtal med barn. Den har jag skapat tillsammans med Elisabeth Hagborg och Tove Hennix, och den kom ut i augusti på Studentlitteratur.

Så här presenteras boken av förlaget:

Hela du - Viktiga samtal med barn är boken för dig som vill göra skillnad i barns liv. Den innehåller både grundläggande kunskap om barn och psykosocial hälsa och en del att läsa tillsammans med barn. Du som läser får den teoretiska bas du behöver samt ett handfast verktyg för att direkt påbörja ett praktiskt arbete
för barns hälsa.


Boken bygger på forskning och beprövad erfarenhet, och utgår från metoden Hela människan-hjulet. Hjulet är en pedagogisk modell för att ge barn möjlighet att prata om sina liv, utforska olika delar av det och be om den hjälp de har rätt till för att må bra. Hela du handlar om känslor, självkänsla, kroppen, tankar, vilja, relationer och rättigheter.


För alla människor har rättigheter och rätt att känna till dem. Rättigheter som till exempel handlar om hälsa och trygghet. Samtidigt får alla människor problem, och kan behöva hjälp att lösa dem. Den här boken vänder sig till dig som arbetar med barn och vill förmedla kunskap och verktyg till dem så att de kan förstå sig själva, sina liv och vägar till en bättre hälsa.