Ny bok: Kärleksvirus

30.04.2020

Kärlek i coronans tid?

Ett virus sprider sig och plötsligt måste alla stanna inne. Men Mary är ju kär! Hur ska hon stå ut isolerad hemma med sin pappa och sin gravida syster? För att inte tala om hennes mamma som kommer hem trött och irriterad från jobbet på sjukhuset. Och när det verkar som om det inte kan bli värre så blir det faktiskt just det: värre!

Jag är så klart inspirerad av det som sker just nu med Covid 19, men jag har valt att inte namnge bokens influensa eller låta den begränsas av det exakta händelseförloppet vi alla befinner oss i. Men mitt i allt hemskt som händer finns det också något inspirerande i att gestalta den här typen av förändring. I boken har jag också intresserat mig för vikten av andra sätt att mötas när vi inte kan ses fysiskt, och kryddat det med en spirande kärlek.

En ny sak för mig är att Kärleksvirus endast kommer ut ut som ljud- och e-bok. Jag kontaktade min mamma och hennes kollega just för att jag ville ha en snabb produktion, och de nappade på idén. Så även om det inte är jag som ger ut den heter förlaget Tundell och Salmson Audio AB, dessutom är det min mamma Maria Salmson som läser in den! Jag tyckte också att det kändes fint att det är min mamma som läser in! Det är den röst jag hör inom mig när jag läser barnböcker, så många nattningar som jag hört den som barn.


#kärleksvirus

#corona #covid19 #normkreativabarnböcker #normkritik #normkreativitet #kapitelbok #ljudbok #e-bok